bubble tea

Δημοφιλη προϊοντα

black ice cream

Μαυρο παγωτο - Ηρθε!

Νέο καινοτόμο μείγμα της εταιρείας μας - Μαύρο παγωτό soft ice με γεύση σοκολατοcookies!

μηχανες καφε

Πραλινες για καθε χρηση!

Εξαιρετικές πραλίνες για χρήση σε κρέπες, βάφλες, παγωτό, frozen yogurt, κρουασάν,κ.α.

Επαγγελματικα μειγματα κρεπας και βαφλας

Επαγγελματικα μειγματα κρεπας και βαφλας

Επαγγελματικά μείγματα κρέπας και βάφλας

 

Ένα επαγγελματικό μείγμα κρέπας ή βάφλας πρέπει να φέρει ορισμένα τεχνικά χαρακτηριστικά τόσο για να διευκολύνει τον επαγγελματία της εστίασης, όσο φυσικά και να προσφέρει το καλύτερο προϊόν στον πελάτη.

 

Ποιες όμως οι διαφορές μεταξύ των μειγμάτων ζαχαροπλαστικής; Γιατί να μην φτιάξει ένα κατάστημα μόνο του τα μίγματα αυτά; Που διαφέρουν τα μείγματα EasyHoreca;

 

Πάμε να τα δούμε όλα αναλυτικά..

 

Μείγματα ζαχαροπλαστικής και ειδικά για κρέπα-βάφλα υπάρχουν αρκετά στην αγορά. Αυτό φυσικά βοηθάει την αγορά καθώς έτσι οι εταιρείες βελτιωνόμαστε  και προσπαθούμε πάντα να προσφέρουμε το καλύτερο προϊόν στους επαγγελματίες συνεργάτες μας.

 

Πριν την οποιαδήποτε αγορά σας, θα πρέπει να μελετήσετε 3 απαραίτητα πράγματα στα μείγματα βάφλας και κρέπας.

 

1.   Συστατικά

 

Το βασικότερο σε ένα μείγμα. Θα πρέπει να δείτε αναλυτικά τα συστατικά που περιέχει, να μην έχει κάτι επικίνδυνα εισαγόμενο(π.χ. γάλα ή αυγά σε σκόνη από την Ασία) να ταιριάζει στις ανάγκες σας και φυσικά να μην περιλαμβάνει κάτι από την απαγορευμένη λίστα του ΕΦΕΤ.

 

Τα συστατικά παίζουν τον κυρίαρχο ρόλο στη ποιότητα του μίγματος. Αρκετά μείγματα κρέπας και βάφλας είναι ελλιπή – δηλαδή θα πρέπει να προσθέσετε μόνοι σας βούτυρο, λάδι ίσως ακόμα και αυγά.

 

Αυτό συνήθως το προσφέρουν μείγματα χαμηλής ποιότητας, που για να κρατήσουν το κόστος χαμηλά δε προσθέτουν όλα τα απαραίτητα συστατικά και τα αφήνουν στην ευχέρεια του καταστηματάρχη να τα προσθέσει.

 

Αυτή η τακτική πέρα ότι δημιουργεί πρόβλημα στη διαδικασία της παραγωγής, καθώς ο υπάλληλος μπλέκει με αρκετά συστατικά και αναλογίες, αυξάνει και το τελικό κόστος του καταστήματος! Ενώ το μείγμα μπορεί να είναι φθηνό ως αγορά, τα εξτρά υλικά μπορεί ακόμα και να διπλασιάσουν το κόστος!

 2.    Τρόπος παρασκευής

 

Σε συνέχεια της προηγούμενης παραγράφου, τα μείγματα ζαχαροπλαστικής για ένα κατάστημα εστίασης όπως το επαγγελματικό μείγμα για κρέπες, θα πρέπει να παρασκευάζονται με όσο το δυνατόν πιο απλό τρόπο. Εάν η διαδικασία της παραγωγής μπλέκεται και απαιτούνται εξτρά υλικά, προσθήκη παραπάνω α’ υλών, κτλ τότε σίγουρα το μείγμα δε θα έχει την ίδια συμπεριφορά κάθε φορά και το τελικό αποτέλεσμα προς τον πελάτη θα είναι διαφορετικό!

 

Σκεφτείτε να απασχολείτε έναν υπάλληλο μισή ώρα, για να ζυγίζει 5 υλικά ώστε να φτιάξει το μείγμα κρέπας. Χάνεται και σε χρόνο αλλά και το τελικό αποτέλεσμα δε θα είναι πάντα το ίδιο, λόγω του ποσοστού σφάλματος από τον υπάλληλο.

 

Το επαγγελματικό μείγμα για κρέπες καθώς και η ζύμη για βάφλες της EASYHORECA, φτιάχνονται αποκλειστικά και μόνο με την ανάμειξη μίγματος + νερού. Δεν απαιτείται καμία εξτρά α’ ύλη, καθώς τα μίγματα περιέχουν όλα τα απαραίτητα συστατικά που χρειάζεται!

 

3.      Τιμή και απόδοση μείγματος

 

Αρκετές φορές θα έχετε δει ένα φθηνό μείγμα και θα έχετε παρασυρθεί από την τιμή αγοράς του. Όμως στην πορεία θα είδατε ότι δεν αποδίδει αρκετά και η τιμή δεν είναι αυτή που φαίνεται με την πρώτη ματιά.

 

Το τελικό κοστολόγιο ενός μίγματος προκύπτει από την τιμή αγοράς της σκόνης + τα έξτρα υλικά που απαιτούνται δια την τελική ποσότητα που μας αποδίδει.

 

Εάν αγοράζετε ένα μείγμα βάφλας 5€ το κιλό και προσθέτετε εξτρά υλικά(βούτυρο,κ.α.) που σας κοστίζουν άλλο 1€ καθώς και 500γρ νερό, τότε έχετε κόστος 6€ για 1,5kgέτοιμο μείγμα. Οπότε το τελικό κόστος είναι 4€ / έτοιμο μείγμα.

 

Αντίθετα, στη περίπτωση της ζύμης βάφλας EASYHORECA, το κόστος είναι 5.90€ / kgή 4.90€ / kg στις 3 συσκευασίες και προσθέτετε νερό σε αναλογία 1:1.

 

Δηλαδή με 4.90€ έχετε 2 κιλά έτοιμου μείγματος βάφλας – τελικό κοστολόγιο 2.45€ / kg

 

Βλέπετε ότι η διαφορά είναι πάνω από 30% υπέρ του μείγματος που θεωρητικά έχει πιο ακριβή τιμή αγοράς!

 

Οπότε πριν την οποιαδήποτε αγορά σας σε μείγματα ζαχαροπλαστικής, να δοκιμάζετε την γεύση και την ποιότητα καθώς και να ζητάτε να μάθετε τη δοσολογία του μείγματος, έτσι ώστε να υπολογίσετε το τελικό κοστολόγιό σας!

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url withhttp://)
* Comment:
Type Code